Nieuws

Gemeente Smallingerland kiest voor Green Valley

Op 20 juli is door dhr. Jelmer Mulder, gemeente-secretaris van de gemeente Smallingerland en dhr. Bob van der Horst, directeur Sales & Marketing, de handtekening gezet onder de overeenkomst voor de levering van Green Valley’s oplossing voor zaakgericht werken. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van vier jaar met de optie op verlenging van nog eens vier jaar.

Smallingerland zet de komende jaren sterk in op digitalisering. Waarbij de gemeente meer wil uitbesteden en het applicatielandschap wil vereenvoudigen. Belangrijke beleidskeuze hierbij is dat er voor alle medewerkers één systeem komt voor digitaal  werken, waarbij voorspelbare processen zaakgericht worden uitgevoerd. Om die doelstellingen te bereiken is Smallingerland eerder dit jaar een uitgebreid aanbestedingstraject gestart voor de aanschaf van een zaaksysteem. Green Valley kwam hierbij als winnaar uit de bus, waarna de opdracht voorlopig is gegund aan Green Valley.

Om te komen tot definitieve gunning moest een werkende Proof of Concept worden uitgevoerd door Green Valley. Ook deze fase is succesvol afgerond, waarna de opdracht nu definitief is gegund aan Green Valley.

Zaakgericht digitaal werken met één geïntegreerde oplossing
Met de Green Valley Zaaksuite krijgt Smallingerland de beschikking over één geïntegreerde oplossing voor zaakgericht digitaal werken die nauw aansluit op de kantoorautomatisering en de vakapplicaties van de gemeente. Green Valley zorgt daarbij voor werkende techniek, zodat de randvoorwaarden zijn geschapen om digitaal werken breed te kunnen omarmen binnen de gemeentelijke organisatie.

‘Zaakgericht werken is een cruciale stap voor iedere gemeente’, zegt Bob van der Horst. ‘Dat weten we en dat zien we in de dagelijkse praktijk. Maar er is meer nodig om als gemeente digitaal te kunnen werken. Dit ligt met de aangeboden oplossing binnen handbereik door de geavanceerde integratie met MS Office en het meeleveren van het volwassen Alfresco DMS. Volledig geïntegreerd binnen de Green Valley Zaaksuite’.

Jelmer Mulder over de samenwerking: ‘De rol van de overheid verandert en daarmee ook de rol van de publieke professional. In de visie van Smallingerland is de ambtenaar van morgen sterk in de interactie met de omgeving, scherp op het resultaat, slim in de zaak, authentiek in de relatie, transparant en verbindend. Daar sluit de Green Valley Zaaksuite uitstekend op aan.’

‘Big Bang’ zaakgericht werken: iedereen doet mee
Inmiddels is het project gestart voor de implementatie van de Green Valley Zaaksuite. Het doel is om in februari volgend jaar in een ‘big bang’ gemeentebreed live te gaan op basis van een generieke inrichting van processen. Belangrijk hierbij: Iedereen doet mee en er gaat geen papier de organisatie meer in. Om dit te realiseren hanteert de gemeente een gerichte communicatiestrategie naar haar medewerkers.

Na de ‘big bang’ is het tijd voor de volgende stappen, waaronder de verbetering van de ingerichte processen en de ondersteuning van interne processen, de koppeling met backoffice systemen en de conversie van (digitale) archieven.

 

Ondertekening contract gemeente Samllingerland

Neem contact op

Bob van der Horst
Directeur Sales & Marketing
T 015 25 11 000 / optie 1
bob.vanderhorst@roxit.nl

Bob van der Horst Stuur bericht
Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top