Nieuws

Gemeente Utrechtse Heuvelrug verbetert dienstverlening met het Green Valley zaaksysteem

Voor de gemeentelijk organisatie biedt het zaaksysteem meer ruimte om digitaal samen te werken en alle informatie, ongeacht het kanaal, te verwerken en terug te zoeken.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de ambitie om steeds meer digitaal te gaan werken om op deze wijze de dienstverlening aan haar inwoners, maatschappelijke instellingen en bedrijven te verbeteren en hen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Om dit te realiseren heeft  de gemeente voor het zaaksysteem van Green Valley gekozen na een Europese aanbesteding. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil hiermee de elektronische dienstverlening aan inwoners en bedrijven verder verbeteren. Vanaf half augustus worden de eerste diensten aangeboden via het nieuwe systeem. In de loop van 2019 is het systeem volledig in gebruik.

Digitaal informatie raadplegen, aanvragen en indienen

Burgemeester Frits Naafs: “Inwoners, organisaties en ondernemers kunnen via dit systeem 24/7 digitaal informatie raadplegen, aanvragen indienen en de actuele stand van hun eigen zaken opzoeken. Vergelijkbaar met Track & Trace van de post.  U kunt daarbij denken aan het aanvragen van een vergunning, een subsidieverzoek of een brief met een verzoek of een plan.”

Ook biedt zaakgericht werken de mogelijkheid om de telefonische dienstverlening door het Klant Contact Centrum (KCC) efficiënter te laten verlopen. De KCC medewerkers beschikken over een samenhangend klantbeeld en kunnen daarmee sneller respons op vragen geven.

Hoewel de gemeente inzet op digitale dienstverlening, blijven vanzelfsprekend ook de andere communicatiekanalen open, zoals afspraken bij het Publiekscentrum, telefonische contacten en schriftelijke communicatie.

Digitaal samenwerken

Voor de gemeentelijk organisatie biedt het zaaksysteem meer ruimte om digitaal samen te werken en alle informatie, ongeacht het kanaal, te verwerken en terug te zoeken in een centraal systeem.

De gemeente Heuvelrug neemt het zaaksysteem half augustus gefaseerd in gebruik. De eerste zaken die met behulp van het nieuwe systeem behandeld worden, zijn de behandelingen van subsidieaanvragen. De digitale denktank, die bestaat uit inwoners uit de gemeente, kijkt mee. Naar verwachting is het systeem medio 2019 voor alle processen, producten en diensten in gebruik.

 

Ondetekening Heuvelrug

 

Neem contact op

Justine van Rooij
Business Development Manager
M 06 41 99 00 01
j.vanrooij@greenvalley.nl

Justine van Rooij Stuur bericht
Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top