Blog

Gemeentewebsite beheren? Kies voor een totaalpakket!

Als u naast uw gemeentewebsite een (tijdelijke) nieuwe website wilt opzetten, bent u vaak afhankelijk van externe bureaus die met een ander systeem werken dan dat van de hoofdwebsite. Hoe kunt u er dan voor zorgen dat content en huisstijl consistent blijft, en alle informatie veilig wordt beheerd zodat deze voldoet aan de nieuwe AVG-wetgeving?

Waarborgen van veiligheid
Met de komst van de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming gelden nieuwe belangrijke regels en verplichtingen voor gemeenten als het gaat om het bewaren en verwerken van (gevoelige) persoonsgegevens. Werken in verschillende systemen maakt het juist moeilijk om te controleren en te waarborgen of overal dezelfde veiligheidsmaatregelen genomen worden, terwijl het in het kader van de AVG juist zeer belangrijk is om dit vanuit een centrale plek te doen.

Overzicht bewaren
Een ander pijnpunt van werken in verschillende systemen is dat het lastig is om het overzicht te bewaren op content. Het gaat dan niet alleen om de content zelf (of deze bijvoorbeeld allemaal op B1-niveau is geschreven en consistent is op iedere website), maar ook om de manier waarop deze gepresenteerd wordt: in dezelfde huisstijl dus, op iedere pagina die de inwoner bezoekt.  

Trainen van personeel
Naast de veiligheids- en overzichtsproblemen kost het werken in een nieuw systeem tijd en geld. Niet alleen als het gaat om de succesvolle integratie in uw huidige IT-omgeving, maar ook in het trainen van het personeel hoe ze het nieuwe moeten gebruiken. En oeverloos schakelen naar weer zo’n nieuw systeem is bovendien erg onhandig.

De oplossing: centraal beheer vanuit een totaalpakket
Beheer vanuit één systeem kent veel voordelen. Nieuwe websites kunnen eenvoudig worden opgezet en hebben dezelfde functionaliteit en huisstijl als de hoofdwebsite. Gevoelige persoonsgegevens en content worden bovendien op dezelfde centrale en veilige plek bewaard en beheerd. Zo wordt privacy altijd gewaarborgd, is het systeem AVG-proof en blijft het overzichtelijk welke informatie wanneer gepubliceerd is.

Gemeenten zijn met een dergelijk totaalpakket niet meer afhankelijk van externe bureaus, en kunnen zelf eenvoudig en snel nieuwe plannen en initiatieven een concrete vorm geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvende demo.

Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top