Nieuws

Robotisering van de Democratie

Hoe robots helpen om de besluitvorming van gemeenten te vereenvoudigen

Robots ondersteunen onze democratie

Steeds meer taken worden vandaag de dag overgenomen door robots. Lasrobot in de auto-industrie, maar ook robots die artsen ondersteunen bij operatie. Zo zijn er tal van voorbeelden waarbij robots ons leven en werkzaamheden ondersteunen. Wat velen nog niet weten is dat deze robots ook onze democratie versterken. Zeker nu het werk van raadsleden steeds uitdagender wordt.

Robots die de consequenties van beleid doorrekenen, die nieuwe scenario’s aanreiken, verschillen ontdekken tussen het politieke en ambtelijke besluit en door hun objectiviteit en transparantie helpen, om het vertrouwen in de politiek weer te herstellen. Zodra we stoppen om gegevens en data in moeilijk toegankelijke (en snel verouderende) pdf-documenten te verpakken, komt er een schat aan informatie vrij. Dit is waar de Besluitstraat in beeld komt. De Besluitstraat is een unieke software-oplossing voor het digitaliseren van uw besluitvormingsproces.

Van vergaderen tot beslissen

Als raadslid krijgt u te maken met complexe thema’s die u geacht wordt te begrijpen, en over moet beslissen: de gemeentelijke begroting van 400 pagina’s, het sociaal domein asielzoekers, grondexploitatie, etc. Daarnaast moet u ook nog rekening houden met landelijke politiek, uw eigen fractieleden, wethouders, coalitie afspraken, pers, inwoners. U accordeert dingen waar niet u echt iets van snapt en u hebt ook vaak geen idee wat de consequenties zijn van sommige besluiten. Dat kan natuurlijk niet en sluit niet aan op het heden. Want wat als een robot het objectieve denkwerk zou kunnen doen en direct de gevolgen kan laten zien van een besluit?

Als organisaties overstappen van documenten naar processen en de vrijgekomen data gebruikt kan worden door robots, dan kunnen bestuurders veel beter gefaciliteerd worden.

  • Ze geven inzicht in de consequenties van voorliggende besluiten;
  • Ze voeren permanente controles uit op het beleid en signaleren trends hierin;
  • Ze reiken alternatieven aan om beleid op te ontwikkelen;
  • Ze geven objectief inzicht in de sentimenten in de samenleving;
  • En ze helpen om bovengenoemde taken transparant te maken naar inwoners.

Standaard voor Griffiers

En wat is dan de rol van de griffier? Die houdt toezicht op het goed en objectief functioneren van robots. Ook hier biedt de Besluitstraat een helpende hand. Met slimme sjablonen, instelbare routering en automatische bewaking standaardiseert u het proces van bestuurlijke besluitvorming. Zo voorkomt u fouten, bespaart u tijd en beschikt u gegarandeerd over de meest actuele informatie. In het inwonersportaal presenteert u alle openbare informatie, inclusief themadossiers en live- en on demand webcast.

Nieuwsgierig geworden naar de oplossingen van Green Valley? Wij willen u graag meer vertellen en onze visie met u delen. Neem vrijblijvend contact op met Justine van Rooij via het contactformulier of telefonisch op 06-41 99 00 01.

Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top