Gemeente Rozendaal

Gemeente Rozendaal

Een kleine gemeente met grootse ambities

Het is een gemeente van superlatieven: de kleinste landgemeente, de ‘beste gemeente van Nederland’, de dunst bevolkte op het vasteland. In cijfers bestrijkt Rozendaal een kleine 28 vierkante kilometer Gelders land, waar zo’n 1500 mensen op wonen.

'Op z'n Rozendaals'

De inwoners worden bediend door een klein ambtelijk apparaat. Het brengt unieke uitdagingen met zich mee, want het takenpakket is net zo groot als van andere, veel grotere gemeenten.

Het wordt opgelost ‘op z’n Rozendaals’. Dat wil zeggen: volgens de norm, maar zonder alle toeters en bellen.

Zo verliep het ook met de website van de gemeente. De meeste inwoners en bedrijven melden zich op het gemeentehuis om hun zaken te regelen. Een minimale site was lange tijd voldoende. Toch ontkomt ook Rozendaal niet aan het digitale tijdperk.

In 2007 besloot de gemeente er serieus werk van te maken. De keus viel op Green Valley. “Belangrijk in die keus was dat Green Valley ‘op z’n Rozendaals’ kan denken. Veel leveranciers bieden een pakket dat te uitgebreid en te duur is voor een kleine gemeente. Green Valley kon de site aan onze vraag aanpassen”, vertelt Hetty van der Linden van de gemeente.

Toptaken opfrisbeurt

In de zomer van 2016 kreeg de website een opfrisbeurt volgens het concept ‘Toptaken’, waarbij vaak gezochte onderwerpen makkelijker te vinden zijn. “Het oogt beter en is veel gebruiksvriendelijker”, oordeelt Hetty. “Voor ons is het bijhouden van de site een bijzaak, dan is het belangrijk dat het makkelijk aan te passen is. Dat is nu zo.”

Anticiperen op de toekomst

Collega Arnold van der Wiel ondersteunt Hetty bij het sitebeheer. “Hetty doet bijna alles. Maar als ik soms wat moet doen, is het goed te vinden. Het helpt dat de vulling en mogelijkheden ook niet heel uitgebreid zijn.”

“De meeste mensen komen nog steeds met hun plannen op papier bij ons. Daar redden we ons prima mee. Maar je moet wel proberen te anticiperen op wat er op je afkomt.”

Met die gedachte in het achterhoofd heeft Rozendaal besloten komend jaar de website te verrijken met enkele digitale formulieren, met name gericht op burgerzaken. Ook komt er een samenwerkingsportaal, om met (keten)partners te communiceren.

Hetty: “We zijn blij dat Green Valley ook in die ontwikkeling meedenkt. Zo kunnen we als kleine gemeente toch aan de eisen van de tijd blijven voldoen.”

 

Neem contact op

Justine van Rooij
Business Development Manager
T 015 25 11 000 / 06 419 900 01
justine.vanrooij@roxit.nl

Justine van Rooij Stuur bericht

Toegepaste producten

Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top